Beşamel Soslu Brokoli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet brokoli
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- Ve üzeri için kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı sut
- Tuz ve karabiber
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tencereye 1 litre kadar su alıp içine 1 yemek kaşığından az tuz atıp gereçleri tek tek haşlıyoruz, küçük küçük doğruyoruz.
- Havuç ve patatesi de tıpkı biçimde suda haşlıyoruz.
- Hepsini haşladıktan sonra borcama alıyoruz daha sonra beşamel sosunu hazırlıyoruz.
- Sosu için tencereye tereyağını alıp eritip unu ekliyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü ekliyoruz bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiber atıp kapatıyoruz.
- Daha sonra sebzelerin üzerine döküyoruz. En üste kaşar peynir ekleyip fırına veriyoruz, güzelce kızarınca çıkartıyoruz, afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.