Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gr dana kuşbaşı
- 2 adet söğüş dilimlenmiş orta uzunluk soğan
- 2 adet domates rendesi
- 4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 limon kabuğu rendesi
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- Su
- Tuz
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba tüm gereç eklenir ve güzelce harmanlanır.
- Porsiyonluk kaselere bastırılarak koyulur, zira pişince gereç çökecek ve kalacaktır.
- Her biri birebir dolulukta doldurulur.
- Üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
- 200° lik fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.
- Fırındakiler pişerken üzeri için hamur yoğrulur.
- Hamur sert olacak formda toparlanır.
- 7 adet yaptığım için, 7 eşit kesime bölünür.
- Kâselerin üzerini örtecek büyüklükte açılır.
- Fırından yemek çıkartılır, yağlı kağıt üzerinden alınır, yerini küçük ekmekler alır.
- Yemek tekrar fırınlanır bu kere yalnızca üzerindeki ekmeklerin pişmesi için ???? sıcak servis edilir
.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı