elektronikci
FD Üye

Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 4 adet domates
- 2 adet orta boy kurusoğan
- 10-12 adet sivri biber ( 1 tanesini acı kullandım)
- 1 adet kapya biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ (kuyruk yağı varsa az da kuyruk yağı ekleyelim)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp sadece 10 dk haşlayalım.
- Dibinde kalan suyu ile birlikte fırın tepsisine boşaltalım.
- Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayalım.
- Baharatları ve biber salçasını ekleyelim.
- Harmanlayıp üzerine parça parça tereyağı koyalım.
- Islatılmış yağlı kağıt kapatıp 200 derece fırında 1 saat 15 dk pişirelim.
- 3-4 dk da kağıdı alıp üzeri kızarması için bekleyelim.
- Fırından çıkarıp sıcak servis edelim.