Bebekler İcin Corba Tarifleri
Bebek Corba Tarifleri
Cocuklar icin Corba Tarifleri
Bebek ve cocuklarınıza hazırlayabileceğiniz vitamin dolu corba tarifleri
Balıklı Bebek Corbası
200 gram dil balığı
1 kucuk havuc
1 kucuk patates
1 avuc doğranmış dereotu ve maydanoz
14 kucuk kırmızı soğan
1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
300 ml sıcak su
Balık corbasının yapılışı:
Balığı iyice yıkayıp ustunu gececek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dokun ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirinBalığın piştiğini bir catalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyorPişen balığı tencereden cıkarıp suyunu suzun ki suda kılcık kalmasın
Tencerede az yağda soğanı hafifce kavurun ardından sırasıyla havuc ve patatesi katınBirkac dakika cevirdikten sonra balık suyunu ilave edin Su kaynayınca icine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirinBu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edinCorba pişince blendırdan gecirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)
Not: Bebeklere inek sutu 1 yaşından once verilmemelidir
Not: Cocuklara TUZ 12aydan sonra cok az olarak verilebilir
Sutlu Corba
(1 porsiyon)
1 cay bardağı sut (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinc
Domates suyu (50 cc)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : bir tencereye sut konur 1 silme yemek kaşığı pirinc unu , yarım cay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek cocuğa yedirilir Un katılmadığında cok az ekmek ici ufalanıp verilebilir
Terbiyeli Tel Şehriye Corbası
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet kucuk boy domates
1 Kahve fincanı tel şehriye
maydanoz
Tuz
Terbiyesi İcin;
1 Adet yumurta sarısı
34 damla limonun suyu
1 Corba kaşığı un
1 Corba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Bir tencereye tereyağını koyarak eritin Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin Domatesler eriyip, salca haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice cırpın Corba suyundan bir kepce alarak azar azar ve surekli karıştırarak terbiyeye ilave edin Cok kısık ateşte kaynayan corbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve corbayı surekli karıştırarak ilave edin Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın
Terbiyeli Sebze Corbası
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı kaşığı un
1 kucuk kuru soğan
yarım adet pırasa
yarım adet havuc
yarım su bardağı bezelye
yarım adet patates
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sut
Tuz
Terbiyesi icin
Yarım cay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım adet limon suyu
Yarım demet dereotu
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra kucuk kupler halinde doğrayıp, patatesleri kararmamaları icin su dolu bir kapta bekletin, dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın
Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, icine kuru soğan ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar pembeleştikten sonra icine kıyılmış pırasaları ekleyip, sote edin Pırasalar sonunce icine doğranmış havucu, bezelyeleri ve patatesi ekleyip, kavurmaya devam edin Daha sonra icine unu ilave edip, unun kokusu cıkana kadar kavurun En son olarak sebzelerin icine tavuk suyunu, sutu, tuz ilave edip, corbayı bir taşım kaynatın
Corba kaynarken kucuk bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir cırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın Corbayı ateşten indirmeden terbiyeyi icine karıştırarak bir taşım kaynatın Terbiyeyi ekledikten sonra cok kaynatırsanız eğer corba kesilir Pişen corbayı servis tabağına alıp, uzerini taze dereotu ekleyin
Kış Corbası
Malzemeler
12 cay bardağı Pirinc
bir parca tavuk goğsu
1 adet kucuk patates
1 adet kucuk havuc
1 adet kucuk kereviz
bir kac damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk goğsunu ayrı yerlerde haşlayın Kup şeklinde doğradığınız patates, havuc ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirincleri ve tuzu da ekleyin Bir kabın icinde cırptığımız yumurtayı ve limon suyunu corbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı corbaya ekleyinCorbayı suzgecten gecirin, uzerini kıyılmış maydanoz ile susleyin
Karnabahar Corbası
Malzemeler
bir kac parca karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı aycicek yağı
1 cay bardağı sut
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kac dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun Uzerine suyu ve sutu boşaltıp, puruzleri giderene dek karıştırın Bu arada karnabaharı kucuk ciceklere ayırın Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen once maydanozu kıyıp corbaya karıştırın ve ocaktan alın Tuz ilave edin
ekliyoruz
Domates Corbası Sutlu
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Corba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp, eritin İcine unu ilave edin ve hafifce sararana dek kavurun İcine ılık su ve sutu azar azar ekleyin Topaklaşmaması icin devamlı karıştırın Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin Tencerenin kapağını corbanın taşmaması icin hafifce aralık bırakarak 1015 dakika pişirin Tuzunu ayarlayın
Yayla Corbası
İcindekiler
34 su bardağı yoğurt
12 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinc
1 cay kaşığı sıvı yağ
1 cay kaşığı un
Yapılışı
Pirinc ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir
İrmikli Corba
1 kucuk patates
1 kucuk soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma
Butun malzemeyi bir bardak suyla pişirip suzgecten gecirerek bebeğinize yedirebilirsiniz
Tarhana Corbası
Yoğurt (150 cc) (bir bucuk cay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilirOcaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir
Tarhana Corbası
İcindekiler
1 su bardağı su
12 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir Tarhana acısız olmalıdır
Bebek Corba Tarifleri
Cocuklar icin Corba Tarifleri
Bebek ve cocuklarınıza hazırlayabileceğiniz vitamin dolu corba tarifleri
Balıklı Bebek Corbası
200 gram dil balığı
1 kucuk havuc
1 kucuk patates
1 avuc doğranmış dereotu ve maydanoz
14 kucuk kırmızı soğan
1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
300 ml sıcak su
Balık corbasının yapılışı:
Balığı iyice yıkayıp ustunu gececek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dokun ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirinBalığın piştiğini bir catalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyorPişen balığı tencereden cıkarıp suyunu suzun ki suda kılcık kalmasın
Tencerede az yağda soğanı hafifce kavurun ardından sırasıyla havuc ve patatesi katınBirkac dakika cevirdikten sonra balık suyunu ilave edin Su kaynayınca icine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirinBu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edinCorba pişince blendırdan gecirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)
Not: Bebeklere inek sutu 1 yaşından once verilmemelidir
Not: Cocuklara TUZ 12aydan sonra cok az olarak verilebilir
Sutlu Corba
(1 porsiyon)
1 cay bardağı sut (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinc
Domates suyu (50 cc)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : bir tencereye sut konur 1 silme yemek kaşığı pirinc unu , yarım cay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek cocuğa yedirilir Un katılmadığında cok az ekmek ici ufalanıp verilebilir
Terbiyeli Tel Şehriye Corbası
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet kucuk boy domates
1 Kahve fincanı tel şehriye
maydanoz
Tuz
Terbiyesi İcin;
1 Adet yumurta sarısı
34 damla limonun suyu
1 Corba kaşığı un
1 Corba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Bir tencereye tereyağını koyarak eritin Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin Domatesler eriyip, salca haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice cırpın Corba suyundan bir kepce alarak azar azar ve surekli karıştırarak terbiyeye ilave edin Cok kısık ateşte kaynayan corbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve corbayı surekli karıştırarak ilave edin Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın
Terbiyeli Sebze Corbası
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı kaşığı un
1 kucuk kuru soğan
yarım adet pırasa
yarım adet havuc
yarım su bardağı bezelye
yarım adet patates
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sut
Tuz
Terbiyesi icin
Yarım cay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım adet limon suyu
Yarım demet dereotu
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra kucuk kupler halinde doğrayıp, patatesleri kararmamaları icin su dolu bir kapta bekletin, dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın
Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, icine kuru soğan ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar pembeleştikten sonra icine kıyılmış pırasaları ekleyip, sote edin Pırasalar sonunce icine doğranmış havucu, bezelyeleri ve patatesi ekleyip, kavurmaya devam edin Daha sonra icine unu ilave edip, unun kokusu cıkana kadar kavurun En son olarak sebzelerin icine tavuk suyunu, sutu, tuz ilave edip, corbayı bir taşım kaynatın
Corba kaynarken kucuk bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir cırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın Corbayı ateşten indirmeden terbiyeyi icine karıştırarak bir taşım kaynatın Terbiyeyi ekledikten sonra cok kaynatırsanız eğer corba kesilir Pişen corbayı servis tabağına alıp, uzerini taze dereotu ekleyin
Kış Corbası
Malzemeler
12 cay bardağı Pirinc
bir parca tavuk goğsu
1 adet kucuk patates
1 adet kucuk havuc
1 adet kucuk kereviz
bir kac damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk goğsunu ayrı yerlerde haşlayın Kup şeklinde doğradığınız patates, havuc ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirincleri ve tuzu da ekleyin Bir kabın icinde cırptığımız yumurtayı ve limon suyunu corbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı corbaya ekleyinCorbayı suzgecten gecirin, uzerini kıyılmış maydanoz ile susleyin
Karnabahar Corbası
Malzemeler
bir kac parca karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı aycicek yağı
1 cay bardağı sut
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kac dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun Uzerine suyu ve sutu boşaltıp, puruzleri giderene dek karıştırın Bu arada karnabaharı kucuk ciceklere ayırın Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen once maydanozu kıyıp corbaya karıştırın ve ocaktan alın Tuz ilave edin
ekliyoruz
Domates Corbası Sutlu
Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Corba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp, eritin İcine unu ilave edin ve hafifce sararana dek kavurun İcine ılık su ve sutu azar azar ekleyin Topaklaşmaması icin devamlı karıştırın Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin Tencerenin kapağını corbanın taşmaması icin hafifce aralık bırakarak 1015 dakika pişirin Tuzunu ayarlayın
Yayla Corbası
İcindekiler
34 su bardağı yoğurt
12 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinc
1 cay kaşığı sıvı yağ
1 cay kaşığı un
Yapılışı
Pirinc ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir
İrmikli Corba
1 kucuk patates
1 kucuk soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma
Butun malzemeyi bir bardak suyla pişirip suzgecten gecirerek bebeğinize yedirebilirsiniz
Tarhana Corbası
Yoğurt (150 cc) (bir bucuk cay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilirOcaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir
Tarhana Corbası
İcindekiler
1 su bardağı su
12 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir Tarhana acısız olmalıdır