
Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba 5 su bardağı un ile tuz alınır (unumdan kaynaklı 5. 5 su bardağı un kullandım).
- Ortası oyulur ve içine süt, su, maya ve şeker eklenir.
- Hamurdan ala ala karıştırılır yoğrulur.
- Üzerine örtü serip bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur biraz yoğrulur ve eşit modüllere bölünür.
- Her bir modül beze haline getirilir.
- Her bir beze tabak kadar genişlikte oklava yahut merdane ile açılır (ince bir hamur olmayacak).
- Açılan bezelerin ortasına örtü serilir.
- Yanmaz tava ocağa alınır ve ısıtılır.
- Her bir beze, altı üzü kızarıncaya kadar orta ateşte denetimli pişirilir.
- Pişirirken birkaç sefer çevirmede yarar var.