Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz)

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz)
0
128

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, şeker,su ve süt 15 dk göz göz olana dek üstü kapalı bekletilir.
  2. Üzerine tuz ve denetimli bir formda un eklenerek uygunca yoğurulur.
  3. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olsun.
  4. Yoğurulan hamur 30 dk dinlendirilip tekrar yoğuularak avuç içi büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  5. Bazlama için üç bezeyi birleştiriyoruz.
  6. Bezeler un serpilerek açılır.
  7. Sıkma ve yufkayı indirmeye yakın hafif tereyağ ile yağlıyoruz.
  8. Sıkmanın içine ince kıyılmış maydanoz ve lor peyniri koyarak sıkıca sarıyoruz.
  9. Bazlamayı çok büyük olmayacak halde merdaneyle açıp tavada pişiriyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bayat Ekmekten Bazlama (Sıkma) Tanımı İçin Malzemeler Yarım bayat ekmek2 yemek kaşığı zeytin yağ1 çay kasığı kuru maya2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Sıkma iç harcı için : PeynirTereyağ Bayat Ekmekten Bazlama (Sıkma) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce bayat ekmeğimiz biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Yağlı Bazlama Tanımı İçin Materyaller 2 bardak ılık su5 bardak un1 tatlı kaşığı tuz1 küp şeker1 çay bardağı yağ Yağlı Bazlama Tanımı Yapılışı Su, tuz ve şeker karıştırılır ve un azar azar eklenir yumuşak bi hamur elde edilir. Akabinde biraz dinlendirip servis tabağı büyüklüğünde açılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Sıkma ve Yağlı Bazlama Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı un *Tuz *Su Sıkmanın içi için; *Deri peyniri Yağlı bazlama için; *Tereyağı Sıkma ve Yağlı Bazlama Tarifi Yapılışı Una yavaş yavaş su ilave edilir ve hamur yapılır Bezelere ayrılır oklava ile yuvarlak açılır Teflon tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Balon Bazlama Ekmek Tanımı İçin Materyaller Bazlama ekmek için; 6 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerYarım paket yaş maya Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Pişi Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un2 su bardağı su( ılık olsun)1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 paket instant mayaPişileri kızartmak için sıvı yağ Pişi Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sabah kahvaltısı deyince aklına pişi gelmeyen var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt