
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığındaki)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı üstüne
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
- Sonra diğer malzemeler eklenir, karıştırılır.
- En son un eklenip, kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
- Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
- 190 derecede pişiriniz. Deneyeceklere afiyet olsun
.