
Baton Kek (Harika Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet oda ısısında yumurta
- 1.5 su bardağı şeker ( ben 1 su bardağı kullandım)
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- İsteğe bağlı hal için bi tatlı kaşığı kakao
- Kuş üzümü
Baton Kek (Harika Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı gereçleri koyup az çırpın unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek katın çırpın.
- Baton kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serin.
- Kek harcından az kabın içinde kalıcak biçimde kalan kek harcını kalıbın içine koyun.
- Ayırdığınız harca kakaoyu katın kekin orta kısmına kakaolu harcı döküp bıçakla s formu yapın.
- Ortadan düz bir çizgi çizer üzere bıçakla biçim verin. Yada istediğiniz üzere form verin isteğe bağlı üzerine kuş üzümü serpin.
- 180 dc evvelce ısıtılmış fırında orta rafında alt üst ayarda 35 dakika pişirin. Herkesin fırın ayarı pişirme müddeti farklı olabilir siz kendin fırınınıza nazaran süreyi azaltıp çoğalta bilirsiniz. Bu kusursuz tanımı kirazım dan aldım çok teşekkür ederim ????.