
Baton Kalıpta Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı kakao
- 75 gram margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) lt süt
- 2 paket bisküvi
- Bir fiske tuz
Baton Kalıpta Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos tenceresine süt, tuz, şeker ve kakao alınır.
- Hafif kaynayana dek pişirilir.
- Ocaktan alınca margarin eklenir ve erimesi sağlanır.
- Bisküviler çok ufak olmayacak formda sos karışımına kırılarak eklenir.
- Bisküvileri ezmeden karıştırılır.
- Baton bir kek kalıbına streç sinema serilir.
- Üzerine mozaik pasta karışımı düzgünce yayılır.
- Üzeri kapatılır ve buzluğa kaldırılır.
- 3-4 saat sonra servise hazır olacaktır.
- Fakat siz sevdiğiniz yumuşaklık derecesine nazaran buzlukta tutma mühletini ayarlayabilirsiniz.Afiyet olsun.