elektronikci
FD Üye
Bat (Tokat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 küçük demet yeşil soğan
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber ️
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı kuru nane (varsa taze nane)
- 10 yaprak fesleğen
- Tuz, karabiber,pul biber ️
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- Birlikte yemek için asma yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası ️
- 2 adet limon suyu
- 2 bardak sıcak su
Bat (Tokat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği bu gün evvelce ıslatıp kara suyunu süzelim, yıkayalım ve üç bardak kadar su ile haşlayalım. ( elimizde iki bardak haşlanmış mercimek olmalı)
- Sıcakken ve biraz suluyken bulguru ekleyelim.
- Tencerenin ağzını kapatalım.
- Diğer taraftan bütün yeşilleri ve domatesi ince doğrayalım.
- Şişen bulgurlu mercimek karışımına ekleyelim.
- Baharatlarını koyalım.
- Sosunu hazırlayalım, üzerine dökelim, karıştıralım.
- Kırılmış cevizleri ek edelim.
- Salata çok kuru olmamalı.
- Asma yaprakları ile ikram edelim.
Afiyet olsun.
????????????????????????????
Bat (Tokat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.