Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bastık (Pekmez Tatlısı)

Bastık (Pekmez Tatlısı)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
bastik-pekmez-tatlisi.jpg

Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pekmez ( isteğe göre artırılıp eksiltilebilir)
  • Süslemek için ceviz

Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu pişereceğiniz tencereye ekleyip içerisine 3 yemek kaşığı nişastayı ekliyoruz.
  2. Nişastayı önce suda açıyoruz. Sonrasında pekmezi ekleyip ocağa alıyoruz.
  3. Sürekli karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz. Puding benzeri bir kıvamı olacak.
  4. Göz göz olduktan sonra sunum kasenize koyup, ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Gereçler 4 kase için; 4 kase su2 yemek kaşığı pekmez4 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için; İri çekilmiş ceviz Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Su ölçüsünü tatlıyı yaptıktan sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Bastık Gaziantep Usulü Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı pekmez5 su bardağı su Süslemek için; Ceviz içi Bastık Gaziantep Usulü Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Nişastayı, pekmezi ve suyu bir tencereye alıyoruz. Ocağa almadan önce nişasta eriyinceye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Bastık Tanımı İçin Malzemeler 3 kişi için; 3 su bardağı su3 yemek kaşığı buğday nişastası3 yemek kaşığı şeker1.5 yemek kaşığı katı pekmez Bastık Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 tencereye suyu koyalım pekmezi de katıp çırpalım. Üzerine şekeri de ekleyelim. Ayrı bir tabakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Bastık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı pekmez *5 yemek kaşığı nişasta *5 yemek kaşığı şeker *5 su bardağı su Üzeri için *Hindistan cevizi *Ceviz Bastık Tatlısı Tarifi Yapılışı 1 *1 su bardağı su ile nişastayı karıştırıyoruz *Üstüne 4 su bardağı daha su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Pekmez Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı üzüm pekmezi3 su bardağı su4 yemek kaşığı nişasta1 tatlı kaşığı tereyağ Üzeri İçin Fındık yada ceviz Pekmez Tatlısı Tanımı Yapılışı Tencereye pekmezi, suyu, nişastayı alıp kaynatalım. Kıvam alana kadar devamlı karıştıralım. Göz göz olunca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt