Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü)

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü)
0
51

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bastik-tatlisi-gaziantep-usulu.jpg

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Gereçler


4 kase için;
  • 4 kase su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • İri çekilmiş ceviz

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su ölçüsünü tatlıyı yaptıktan sonra ikram edeceğiniz kase ile almalısınız. Tencereye yapacağınız kase kadar su koyalım.
  2. Akabinde 2 yemek kaşığı pekmez ilave edip altını açalım.
  3. Pekmez suda uygunca eriyince içine yapacağınız kase adeti kadar yemek kaşığı ile şeker ilave edelim. Şekeri güzelce eritelim.
  4. Not: şeker ölçüsünü isteğe nazaran arttırabilirsiniz.
  5. Bu karışım güzelce kaynadıktan sonra bir kaseye nişastayı alalım. Az az su ek ederek nişastayı açalım. Sıvı bir kıvam alacak kadar açalım.
  6. En son olarak nişastayı kaynayan karışımımızla birleştirip kaynayana kadar karıştıralım. Nişasta çabucak jöle kıvamı alacaktır zati. Tatlımız hazır. Kaselere koyup iri çekilmiş ceviz ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Not: Ölçüleri 1 kase suya 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı şekerdir.

Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt