Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Gereçler
4 kase için;
- 4 kase su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- İri çekilmiş ceviz
Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ölçüsünü tatlıyı yaptıktan sonra ikram edeceğiniz kase ile almalısınız. Tencereye yapacağınız kase kadar su koyalım.
- Akabinde 2 yemek kaşığı pekmez ilave edip altını açalım.
- Pekmez suda uygunca eriyince içine yapacağınız kase adeti kadar yemek kaşığı ile şeker ilave edelim. Şekeri güzelce eritelim.
- Not: şeker ölçüsünü isteğe nazaran arttırabilirsiniz.
- Bu karışım güzelce kaynadıktan sonra bir kaseye nişastayı alalım. Az az su ek ederek nişastayı açalım. Sıvı bir kıvam alacak kadar açalım.
- En son olarak nişastayı kaynayan karışımımızla birleştirip kaynayana kadar karıştıralım. Nişasta çabucak jöle kıvamı alacaktır zati. Tatlımız hazır. Kaselere koyup iri çekilmiş ceviz ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Bastık Tatlısı (Gaziantep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.