teknolojiuzmani
FD Üye

Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı pekmez ( isteğe göre artırılıp eksiltilebilir)
- Süslemek için ceviz
Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu pişereceğiniz tencereye ekleyip içerisine 3 yemek kaşığı nişastayı ekliyoruz.
- Nişastayı önce suda açıyoruz. Sonrasında pekmezi ekleyip ocağa alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz. Puding benzeri bir kıvamı olacak.
- Göz göz olduktan sonra sunum kasenize koyup, ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????