Basalla Adıyaman yoresine ait bir yemek turudur
Basalla Yapımak İcin Gerekli Olan Malzemeler;
Bir kg kuzu kuşbaşı
İki su bardağı ince koftelik bulgur
Bir su bardağı nohut
Bir yemek kaşığı biber salcası
Bir adet kuru soğan
Bir adet yumurta
Uc yemek kaşığı un
Uc yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı nane
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
imagesbasallatarifi5ad3c85866e22
Basalla Yemeğinin Yapılışı Şoyledir;
İlk once yapılması gereken şey bir bardak suyla bulguru ıslatmak olackatırSonrasında bulguru bu şekilde 10 dakika bekletip guzelce yoğurun Su ile ıslattığımız bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekliyoruzAra sıra ellerinizi su ile ıslatarak yumuşak bir şekilde hamur yoğurun
Hazırladığımız bu hamurdan, nohuttan buyuk parcalar koparıp fıstık şekli verin Butun bulgurlu hamuru aynı şekilde yapın ve bir kenarda bekletin
Daha sonra bir tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Etin suyunu bırakıp cekene kadar iyice kavrulması gerekiyor Ardından nohut, biber salcası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika bu şekilde pişirmeye bırakınSon olarak kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık kofteleride atıyoruzYemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapabilirizi
Afiyet Olsun
Basalla Yapımak İcin Gerekli Olan Malzemeler;
Bir kg kuzu kuşbaşı
İki su bardağı ince koftelik bulgur
Bir su bardağı nohut
Bir yemek kaşığı biber salcası
Bir adet kuru soğan
Bir adet yumurta
Uc yemek kaşığı un
Uc yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı nane
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
imagesbasallatarifi5ad3c85866e22
Basalla Yemeğinin Yapılışı Şoyledir;
İlk once yapılması gereken şey bir bardak suyla bulguru ıslatmak olackatırSonrasında bulguru bu şekilde 10 dakika bekletip guzelce yoğurun Su ile ıslattığımız bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekliyoruzAra sıra ellerinizi su ile ıslatarak yumuşak bir şekilde hamur yoğurun
Hazırladığımız bu hamurdan, nohuttan buyuk parcalar koparıp fıstık şekli verin Butun bulgurlu hamuru aynı şekilde yapın ve bir kenarda bekletin
Daha sonra bir tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Etin suyunu bırakıp cekene kadar iyice kavrulması gerekiyor Ardından nohut, biber salcası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika bu şekilde pişirmeye bırakınSon olarak kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık kofteleride atıyoruzYemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapabilirizi
Afiyet Olsun