elektronikci
FD Üye

Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 1 su bardağı domates (Yazdan hazırlanmış)
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Sıvı yağ
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Barbunyaları kabuklarından ayırarak çıkaralım.
- Daha sonra yıkayalım.
- Süzgece alıp suyunun süzülmesini bekleyin.
- Havuçları halka halka doğrayıp, patatesleri ise küp küp doğrayıp, hazırlayalım.
- Kırmızı kapya biberi istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
- Yağımıza tencereye alalım kızdıralım doğramış olduğumuz soğanı ve rendelemiş olduğumuz sarımsağı ilave edip 2 -3 dakika pişirin.
- Salçamızı da ilave edip 1 – 2 dakika daha kavuralım.
- Doğradığımız havuç ve patatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
- Daha sonra kırmızı biberlerimizi ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim.
- Son olarak barbunyalarımızı ekleyip hepsini güzelce harmanlayarak karıştıralım.
- Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave ettikten sonra.
- Domatesi ekle tuzunu ve şekerini ilave edip pişmeye bırakın.
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirelim????.
- Barbunyalar piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alalım ???? Afiyet olsun ????????
Göz hakkınızı helal edin ???? Barbunya yemeğimiz yaklaşık 35 dakikada pişti????.