Ballı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı bal
- Fındık kadar taze zencefil
- Tuz kullanmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu için yalnızca bir çimdik üzerlerine serpiştiriyoruz
- Yarım su bardağı un
Ballı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etini evvel uzunlamasına sonra yandan derin çizikler atıp kare kutucuklar yapalım.
- Üzerine az tuz serpiştirelim.
- Çizikler attığımız etleri una batıralım.
- Bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını koyalım etleri içine dizip ön pişirme yapalım.
- Sarımsağı ve zencefili rendeleyelim.
- Etleri pişirdiğimiz tavaya soya sosunu sirkeyi ,sarımsağı, zencefili ve balı ek edip karıştıralım içine etleri koyup kızartalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.