Balkabaklı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Kabak püresi için;
- ︎750 gram soyulmuş balkabağı
- ︎1,5 su bardağı şeker
- ︎1 su bardağı su
- ︎1 litre süt
- ︎2 yemek kaşığı un
- ︎3 yemek kaşığı nişasta
- ︎1 yumurta sarısı
- ︎1 su bardağı şeker
- ︎1 paket vanilya
- ︎1 yemek kaşığı tereyağı
- ︎1 paket kremşanti
- Çekilmiş fındık yahut ceviz
Balkabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak püresi için soyulup doğranmış kabak, şeker ve suyu yumuşayıncaya kadar pişirip robottan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Tencereye süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını alıp karıştırıyoruz ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz soğuyunca kremşantiyi de ekleyip mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Kalıbımıza evvel muhallebiyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz .
- Dolaba koyup üzerinin biraz kabuk tutmasını bekliyoruz.
- Daha sonra kabak püresini de döküp üzerini düzenliyoruz ve tekrar dolaba kaldırıyoruz ,en az 3-4 saat dolapta bekletiyoruz ,1 gece bekletsek daha düzgün olur zira muhallebi daha yeterli tutmuş olur .
- Daha sonra üzerine fındık modülleri ile süsleyip servis edebilirseniz.
Balkabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.