Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo temizlenmiş balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- Ceviz
- Fındık vb.
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabağımızı yıkayalım ve ardından soymaya başlayalım soyarken, kalan yeşil kısmını çıkarıyoruz.
- Daha sonra istediğimiz eşitlikte bölüp genişçe bir tencereye diziyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı şekeri de ilave edip 6 saat boyunca şekerinin eriyip suyunu bırakmasını bekleyelim (Bu süre daha da kısa olabilir ama ben şekerin tam erimesini istediğim için bu kadar beklemeyi tercih ediyorum)
- Altı saatin sonunda ocağa alıyoruz ve en kısık ateşte suyunu çekip şerbetini çıkartana kadar pişiriyoruz.
- Suyu şerbet halini almaya başlayınca artık pişmeye yakın kapağını açıp daha güzel bir kıvam almasını sağlayabiliriz.
- Pişen tatlımızı soğutmaya bırakıyoruz ve bu işlemin ardında servis tabaklarına alıp üzerine ceviz, fındık ve benzeri şeyleri serpiştirip ikram ediyoruz.
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.