
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo temizlenmiş balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- Ceviz
- Fındık vb.
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabağımızı yıkayalım ve ardından soymaya başlayalım soyarken, kalan yeşil kısmını çıkarıyoruz.
- Daha sonra istediğimiz eşitlikte bölüp genişçe bir tencereye diziyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı şekeri de ilave edip 6 saat boyunca şekerinin eriyip suyunu bırakmasını bekleyelim (Bu süre daha da kısa olabilir ama ben şekerin tam erimesini istediğim için bu kadar beklemeyi tercih ediyorum)
- Altı saatin sonunda ocağa alıyoruz ve en kısık ateşte suyunu çekip şerbetini çıkartana kadar pişiriyoruz.
- Suyu şerbet halini almaya başlayınca artık pişmeye yakın kapağını açıp daha güzel bir kıvam almasını sağlayabiliriz.
- Pişen tatlımızı soğutmaya bırakıyoruz ve bu işlemin ardında servis tabaklarına alıp üzerine ceviz, fındık ve benzeri şeyleri serpiştirip ikram ediyoruz.
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı