Balkabağı Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet balkabağı
- 5 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
Balkabağı Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet balkabağını rendeliyoruz .
- 5 yemek kaşığı sütü ekliyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu da ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak tuzunu ekleyip bir kaşık yardımıyla tavaya ekliyoruz .
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- Eklediğimiz yağ kızınca kabaklarımızı yavaşça tencereye koyuyoruz, bir kalıp yardımıyla kızartıyoruz .
- Alt üst çevirerek denetimli bir biçimde kızartıyoruz.
- Servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun.