iltasyazilim
FD Üye
Lezzetini birbirinden şifalı baharatların yanı sıra firez sebzelerden alan balık çorbası, özellikle balık sofralarının olmazsa olmazları arasındadır Siz de daha pratik ve kolay bir şekilde bu tarifi uygulayarak bu şahane lezzete ortak olabilirsiniz
MALZEMELER
1 adet büyük boy levrek balığı
6 su bardağı ile su
3 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 orta kuru soğan
1 büyük boy havuç
Yarım demet maydanoz
1 adet defneyaprağı
1 adet kereviz sapı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
1 diş kadar sarımsak
1 çay kaşığı ile tane karabiber
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım adet limon suyu
Terbiyesi için:
1 bütün adet limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
KAÇ KİŞİLİK?
6
HAZIRLAMA SÜRESİ
20
PİŞİRME SÜRESİ
40
Püf noktası:
Pişirme önerisi:
Balık suyuna isterseniz beyaz şarap ekleyip, içinde ir süre bekletebilirsiniz
Servis önerisi:
Çorbayı üzerinde kızarmış, kıtır ya da peynirli ekmek dilimleri ile birlikte ikram edebilirsiniz
NASIL YAPILIR?
Levrek balığını ayıklayıp, temizleme işlemi sırasında kafa kısmını hemen kesin
Balığın her iki kısmından derisini ve kılçığını çıkarın
Balığın fileto bölümlerini, kılçık ve kafa kısmı ile beraber tencereye aktararak soğuk su ilave edin
Kereviz sapını, meyve soyacağı ile kabuklarını soyduğunuz havuç ve soğanı güzel bir şekilde doğrayın
Doğranmış sebzeler ile beraber maydanoz, tane karabiberi, sarımsağı, defneyaprağını, limon suyunu, zerdeçalı, kişniş tohumunu ve tuzu tencereye ilave edin
Son olarak üzerine zeytinyağını ilave edin
Lezzetli bir balık suyu elde etmek için balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler eşliğinde özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin
Haşlanan fileto balık parçalarını servis tabağına çıkarttıktan sonra ve küçük parçalar halinde ditin Lezzetini alan balık suyunu mikser ile çırparak daha pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın
Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarını da yine aynı şekilde süzgeçten geçirin, çorbaya iyice karışmasını sağlayın Bizimde küçük sırrımız bu zaten
İstediğimiz lezzeti elde etmek için Balık suyunu tencereye alarak; yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye edin
Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılındıktan sonra çorba tenceresine aktarın
Terbiyesi ilave ettiğiniz sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız bu enfes çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin
LEZIZYEMEKLER
MALZEMELER
1 adet büyük boy levrek balığı
6 su bardağı ile su
3 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 orta kuru soğan
1 büyük boy havuç
Yarım demet maydanoz
1 adet defneyaprağı
1 adet kereviz sapı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
1 diş kadar sarımsak
1 çay kaşığı ile tane karabiber
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım adet limon suyu
Terbiyesi için:
1 bütün adet limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
KAÇ KİŞİLİK?
6
HAZIRLAMA SÜRESİ
20
PİŞİRME SÜRESİ
40
Püf noktası:
Pişirme önerisi:
Balık suyuna isterseniz beyaz şarap ekleyip, içinde ir süre bekletebilirsiniz
Servis önerisi:
Çorbayı üzerinde kızarmış, kıtır ya da peynirli ekmek dilimleri ile birlikte ikram edebilirsiniz
NASIL YAPILIR?
Levrek balığını ayıklayıp, temizleme işlemi sırasında kafa kısmını hemen kesin
Balığın her iki kısmından derisini ve kılçığını çıkarın
Balığın fileto bölümlerini, kılçık ve kafa kısmı ile beraber tencereye aktararak soğuk su ilave edin
Kereviz sapını, meyve soyacağı ile kabuklarını soyduğunuz havuç ve soğanı güzel bir şekilde doğrayın
Doğranmış sebzeler ile beraber maydanoz, tane karabiberi, sarımsağı, defneyaprağını, limon suyunu, zerdeçalı, kişniş tohumunu ve tuzu tencereye ilave edin
Son olarak üzerine zeytinyağını ilave edin
Lezzetli bir balık suyu elde etmek için balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler eşliğinde özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin
Haşlanan fileto balık parçalarını servis tabağına çıkarttıktan sonra ve küçük parçalar halinde ditin Lezzetini alan balık suyunu mikser ile çırparak daha pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın
Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarını da yine aynı şekilde süzgeçten geçirin, çorbaya iyice karışmasını sağlayın Bizimde küçük sırrımız bu zaten
İstediğimiz lezzeti elde etmek için Balık suyunu tencereye alarak; yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye edin
Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılındıktan sonra çorba tenceresine aktarın
Terbiyesi ilave ettiğiniz sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız bu enfes çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin
LEZIZYEMEKLER
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.