
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak teremyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardagı un
- 2.5 su bardagı şeker
- 3 su bardagı su
- Birkac damla limon suyu
- Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı irmik
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Sonra da unumuzu yavaş yavaş ve kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Şimdi de şerbetimizi hazırlıyoruz tenceremize şeker ve suyu koyup karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya yakın bir kaç damla limon suyunu ekleyip soğuması için indiriyoruz.
- Dinlendiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıp elimize önce yuvarlayıp, sonra da uzun uzun parmak şekli veriyoruz. Sonra da irmiğe bulayıp sonra da tepsimize diziyoruz bu şekilde devam ediyoruz bitene kadar.
- Sonra da 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim rengi böyle sararınca çıkarıyoruz.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz sonra da üzerine hindistan cevizi serpip, servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.