Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Parmak Tatlısı

Hoş geldin! King3838 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bal Parmak Tatlısı
0
62

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
bal-parmak-tatlisi.jpg

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak teremyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardagı un
Şerbeti için
  • 2.5 su bardagı şeker
  • 3 su bardagı su
  • Birkac damla limon suyu
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Bulamak için
  • 1 çay bardağı irmik

Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Sonra da unumuzu yavaş yavaş ve kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim.
  2. Şimdi de şerbetimizi hazırlıyoruz tenceremize şeker ve suyu koyup karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya yakın bir kaç damla limon suyunu ekleyip soğuması için indiriyoruz.
  3. Dinlendiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıp elimize önce yuvarlayıp, sonra da uzun uzun parmak şekli veriyoruz. Sonra da irmiğe bulayıp sonra da tepsimize diziyoruz bu şekilde devam ediyoruz bitene kadar.
  4. Sonra da 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim rengi böyle sararınca çıkarıyoruz.
  5. Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz sonra da üzerine hindistan cevizi serpip, servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt