iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı HERKESE MERHABALAR
İlk önce şerbetini hazırlayalım bir tencereye su şeker ve limonu alalım kaynamaya bırakalım ,kaynadıktan sonra altını kısalım 8 10 dakika kaynatalım Soğumaya bırakalım yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım karıştıralım Sırasıyla un hariç diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bi hamur yoğuralım, ayrı bi tabağa irmiği alalım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım parmak şekli verelim irmiğe bulayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim pişen tatlıyı borcama alalım Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim çekene kadar dinlendirelim soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ve servis edelim
AFİYET OLSUN
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 buçuk su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı HERKESE MERHABALAR
İlk önce şerbetini hazırlayalım bir tencereye su şeker ve limonu alalım kaynamaya bırakalım ,kaynadıktan sonra altını kısalım 8 10 dakika kaynatalım Soğumaya bırakalım yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım karıştıralım Sırasıyla un hariç diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bi hamur yoğuralım, ayrı bi tabağa irmiği alalım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım parmak şekli verelim irmiğe bulayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim pişen tatlıyı borcama alalım Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim çekene kadar dinlendirelim soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ve servis edelim
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.