iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
*1, 5 su bardağı mısır nişastası
*250 gram eritilmiş tereyağı
*3 su bardağı antep fıstığı
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*12 (yarım) tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
*12 (yarım) su bardağı toz antep fıstığı
Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Unu derin bir kaba koyun ortasını çukur gibi açın
*Ortasına yumurta süt sıvı yağ kabartma tozu sirke ve suyu ekleyin
*Hamuru iyice yoğurun
*Üzerine nemli bir bez örtüp1 saat dinlendirin
*Dinlenen hamuru yirmi esit parcaya bölün
*Tezgahı unlayın
*Hamur bezesinin bir tanesini tabak büyüklüğün de açın
*Aralarına nişasta serpistirerek 5 yufkayı birlikte açabilirsiniz
*Ben bu Şekilde yaptım
*Yufkanın aralarını yağlamak için tereyağ ini eritin
*Fırın tepsisini eritilmiş tereyağ ile yağlayın
*Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin
*Aralarına antep fıstığı serpin
*Kalan yufkaları da aynı şekilde yapın Hazırladığınız baklavayı dilimleyin
*Dilediğiniz baklavaya eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürün
*180 derece fırında 50 dk pişirin
*Şimdi şerbetimizi hazırlayacağız
*Toz şeker ve suyu derin bir tencereye koyup 25 dk kaynatın
*Kaynadıktan sonra limon suyu sıkıp ocaktan alın
*Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine şerbeti kepce yardımı ile gezdirin Şerbetini çeken baklavaya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun
*5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
*1, 5 su bardağı mısır nişastası
*250 gram eritilmiş tereyağı
*3 su bardağı antep fıstığı
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*12 (yarım) tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
*12 (yarım) su bardağı toz antep fıstığı
Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Unu derin bir kaba koyun ortasını çukur gibi açın
*Ortasına yumurta süt sıvı yağ kabartma tozu sirke ve suyu ekleyin
*Hamuru iyice yoğurun
*Üzerine nemli bir bez örtüp1 saat dinlendirin
*Dinlenen hamuru yirmi esit parcaya bölün
*Tezgahı unlayın
*Hamur bezesinin bir tanesini tabak büyüklüğün de açın
*Aralarına nişasta serpistirerek 5 yufkayı birlikte açabilirsiniz
*Ben bu Şekilde yaptım
*Yufkanın aralarını yağlamak için tereyağ ini eritin
*Fırın tepsisini eritilmiş tereyağ ile yağlayın
*Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin
*Aralarına antep fıstığı serpin
*Kalan yufkaları da aynı şekilde yapın Hazırladığınız baklavayı dilimleyin
*Dilediğiniz baklavaya eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürün
*180 derece fırında 50 dk pişirin
*Şimdi şerbetimizi hazırlayacağız
*Toz şeker ve suyu derin bir tencereye koyup 25 dk kaynatın
*Kaynadıktan sonra limon suyu sıkıp ocaktan alın
*Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine şerbeti kepce yardımı ile gezdirin Şerbetini çeken baklavaya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.