iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
*1, 5 su bardağı mısır nişastası
*250 gram eritilmiş tereyağı
*3 su bardağı antep fıstığı
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*12 (yarım) tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
*12 (yarım) su bardağı toz antep fıstığı
Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Unu derin bir kaba koyun ortasını çukur gibi açın
*Ortasına yumurta süt sıvı yağ kabartma tozu sirke ve suyu ekleyin
*Hamuru iyice yoğurun
*Üzerine nemli bir bez örtüp1 saat dinlendirin
*Dinlenen hamuru yirmi esit parcaya bölün
*Tezgahı unlayın
*Hamur bezesinin bir tanesini tabak büyüklüğün de açın
*Aralarına nişasta serpistirerek 5 yufkayı birlikte açabilirsiniz
*Ben bu Şekilde yaptım
*Yufkanın aralarını yağlamak için tereyağ ini eritin
*Fırın tepsisini eritilmiş tereyağ ile yağlayın
*Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin
*Aralarına antep fıstığı serpin
*Kalan yufkaları da aynı şekilde yapın Hazırladığınız baklavayı dilimleyin
*Dilediğiniz baklavaya eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürün
*180 derece fırında 50 dk pişirin
*Şimdi şerbetimizi hazırlayacağız
*Toz şeker ve suyu derin bir tencereye koyup 25 dk kaynatın
*Kaynadıktan sonra limon suyu sıkıp ocaktan alın
*Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine şerbeti kepce yardımı ile gezdirin Şerbetini çeken baklavaya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun
*5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
*1, 5 su bardağı mısır nişastası
*250 gram eritilmiş tereyağı
*3 su bardağı antep fıstığı
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*12 (yarım) tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Servisi için:
*12 (yarım) su bardağı toz antep fıstığı
Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Unu derin bir kaba koyun ortasını çukur gibi açın
*Ortasına yumurta süt sıvı yağ kabartma tozu sirke ve suyu ekleyin
*Hamuru iyice yoğurun
*Üzerine nemli bir bez örtüp1 saat dinlendirin
*Dinlenen hamuru yirmi esit parcaya bölün
*Tezgahı unlayın
*Hamur bezesinin bir tanesini tabak büyüklüğün de açın
*Aralarına nişasta serpistirerek 5 yufkayı birlikte açabilirsiniz
*Ben bu Şekilde yaptım
*Yufkanın aralarını yağlamak için tereyağ ini eritin
*Fırın tepsisini eritilmiş tereyağ ile yağlayın
*Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin
*Aralarına antep fıstığı serpin
*Kalan yufkaları da aynı şekilde yapın Hazırladığınız baklavayı dilimleyin
*Dilediğiniz baklavaya eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürün
*180 derece fırında 50 dk pişirin
*Şimdi şerbetimizi hazırlayacağız
*Toz şeker ve suyu derin bir tencereye koyup 25 dk kaynatın
*Kaynadıktan sonra limon suyu sıkıp ocaktan alın
*Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine şerbeti kepce yardımı ile gezdirin Şerbetini çeken baklavaya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun