
Bademli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı ince çekilmiş badem
- Yaklaşık 3 su bardağı un
Bademli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta, sıvı yağ ve tereyağını yeterlice karıştıralım.
- Akabinde pudra şekerini ekleyip uygunca yedirelim.
- Son olarak öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Unu her vakit denetimli ekliyoruz, hepsini eklememiz gerekmeyebilir yahut biraz daha eklememiz gerekebilir. Kıvamı elimizde yuvarlarken dağılmayacak kadar yumuşak, lakin yuvarlayabileceğimiz kadar sert olmalıdır.
- Form verdikten sonra 180 derecede evvelce altlı üstlü fansız ısınmış fırında 20-25 dk pişirelim. Not: kurabiyelerin daha derli toplu olmasını, pişerken pürüzsüz kalmasını isterseniz kabartma tozunu biraz daha az koyabilirsiniz. O vakit daha az yayılacak ve nerdeyse çatlamayacaktır. Afiyet olsun.