
Ağızda Eriyen Bademli (Jumbo Kurabiye) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram yumuşak tereyağı yada margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı az çekilmiş badem
- 3 su bardağı un dikkatli ekleyelim
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı badem
Ağızda Eriyen Bademli (Jumbo Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru yapacağımız kabın içine oda ısısında yumuşamış tereyağını yada margarini alalım.
- Üzerine 2 yumurtanın sarısını koyup akını üzeri için ayıralım ve kırılmış bademi ek edip un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Mandalinadan biraz küçük kesimler koparıp avucumuzda yuvarlayıp yassıltalım.
- Tepsiye jumbo kurabiyeleri aralıklarla yerleştirelim zira kabarıyolar bu kurabiyenin özelliği büyük olaması.
- Bu materyalden 2 tepsi kurabiye çıkıyor üzerine evvel yumurta akını fırçayla sürelim ve en son badem kırıkları dökerek bitirelim.
- 180 derece fırında alt üst ayarda pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuyana kadar ellemiyoruz daha sonra servis yapabilirsiniz.
Ağızda Eriyen Bademli (Jumbo Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı