teknolojiuzmani
FD Üye
Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı kavrulmuş tuzlu badem
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 baş kuru soğan
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz, iri kıyım doğradığımız kuru soğanı fazla kızartmadan kavuruyoruz.
- Yıkanıp, ayıklanmış pirinçide ekleyip, kavuruyoruz. İnce ince doğranmış 1 çay bardağı kuru kayısı ilave ediyoruz, 1 çay bardağı kavrulmuş tuzlu bademi ekliyoruz, yarım çay bardağı kuş üzümünü ekliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı suyuda ilave edip, karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bademli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.