teknolojiuzmani
FD Üye

Badem Kremalı Gül Milföy Tanımı İçin Malzemeler
- Milföy hamuru (ben hazır açılmış kulandım şayet buzluktakinden kulanacaksanız büyüklüğüne nazaran 8-12 gerekli olabilir) ben 2 tane tüm milföy kulandım
- 150 ml süt (bardağınız 200 ml ise yarısıyla bir su bardağı arası)
- 2 Türk kahvesi fincanı şeker
- 2 Türk kahvesi fincanı çekilmiş badem ceviz yada fındık (belki az gelebilir biraz daha eklersiniz)
- 1 adet yumurta
- Pudra şekeri
Badem Kremalı Gül Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şayet buzluktan milföy kulanacaksanız yarım saat evvel çıkarın ve yumuşamasını bekleyin.
- Daha sonra tezgaha alın biraz un yardımıyla yan yana koyduğunuz 3 3 altda milföyleri birbiriyle un yardımıyla açıp tek hale getirelim biraz da inceltelim (inceltme olayını abartmayın fotodaki üzere olsun).
- İç harcımızı hazırlayalım. Bir tencereye sütümüzü alalım kaynamaya bırakalım karıştıra karıştıra daha sonra şekeri ilave edip karıştıralım.
- Ocaktan alıp evvelden çektiğimiz badem, fındık, ceviz ne varsa süte ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- İç harcımızı soğumaya bırakacağız.
- Soğurken biraz daha kıvam alacak sütünü çekecek. Şayet çok sulu üzere olacak olursa daha sonra biraz daha badem eklersiniz.
- İç harcımız soğuduysa başlıyoruz.
- Ben açılmış milföy kulandım. Siz buzluk kulanacaksanız dediğim üzere açın milföy boyutuna nazaran alt katına 6 üst katına 6 olacak halde tek hamur haline getirin.
- Alt katımızı tezgaha alalım iç harcımızdan sürelim (bol olsun ancak abartmayalım yinede).
- Üst hamurumuzu da üstüne kapatalım.
- Biraz bastırarak birbirine yapışmasını sağlayalım.
- 2 parmak kalınlığında şeritler keselim.
- Şeritleri iki ucundan çevirerek vurma formunu verip daha sonra gül formu verelim fotodaki üzere.
- Üzerine yumurta sürelim.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döşeyelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar bekleyelim.
- Fırından çıkan milföylerimizin birinci sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpelim.Yanına bir kahve afiyet olsun.