Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı

Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı
0
67

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
babamin-bahcesinden-kabak-tatlisi.jpg

Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

• Bal kabağı
  • Her dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
Süslemek için;
  • Tahin ve ceviz

Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Balkabağını soyup temizledikten sonra ben iyice yıkıyorum.
  2. Büyük dilimleri küçük küçük doğrayıp büyük tencereye alıyoruz.
  3. Her büyük dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker dökerek 5-6 saat sulanmasını bekliyoruz.
  4. Sonra ocağın altını yakıp köpürmeye başlayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekliyorum köpürme ve taşma olmuyor.
  5. Yarım limon suyu ekliyoruz.
  6. Yaklaşık 1 saat kadar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. İsterseniz ardından bi 15 dakika fırın tepsisine döküp fırında pişirebilirsiniz hafif kızarıyor.
  8. Piştikten sonra soğuyunca üzerini tahin ve cevizle süslüyoruz ????????
  9. Kalan kabakları poşetleyip buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanabilirsiniz.
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler 2 iri dilim kabak1 buçuk su bardağı toz şekerYarım su bardağı su2 tane karanfil1 çubuk tarçın Üzeri için; Tahin ve iri kıyım ceviz kullandım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ️ Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo balkabağı temizlenmiş2 su bardağı şekerTahin Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle dış kabuğundan ayrılmış ve çekirdekleri temizlenmiş yarım kilo balkabağını yıkayın ve küçük kareler halinde doğrayın. Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 kabak3 su bardağı şeker Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabağımızı dilim olacak şekilde kesiyoruz. Kabuklarını soyuyoruz bıçak yardımıyla, kabağımız sert olduğu için kabukları soymak sizi zorlayabilir yeşil kısmı bitene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 dilim bal kabağı2 ,5 su bardağı toz şeker1 -2 adet karanfilTahinCeviz Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları küp küp doğrandıktan sonra üzerine şeker ve karanfil ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı1,5 su bardağı toz şeker2-3 karanfil3 adet limon tuzu ( kabakların pişerken ezilmemesini böylelikle dışı hafif kıtır olmasını sağlıyor)Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi Üzeri için; Tatlının kalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt