
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 iri dilim kabak
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Tahin ve iri kıyım ceviz kullandım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ️
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Güzelce kabuklarını soyup, çekirdek kısımlarını çıkarttığımız kabağı istediğimiz aralıklarla dilimleyelim (Çokta kalın olmasın)
- Daha sonra, yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şekeri gezdirelim. Bir gece kapağı kapalı olarak bekletelim bu sayede biraz sulanacak.
- Kabakları pişireceğimiz zaman yarım su bardağı suyu ilave edip tarçın ve karanfil bırakalım. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- İstediğimiz kıvamda pişen tatlımızı ılıdıktan sonra, servis tabağına alalım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tahin ve cevizle süsledim. Afiyet olsun
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı