Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Azm etmek

Azm etmek
0
194

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki:

İşlerinde Eshâbın ile meşveret et Onlara danış Bundan sonra bir işe azmettiğin zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, O'na güven (Âli İmrân sûresi: 159)

Tövbe; haram işledikten sonra, pişmân olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azm etmektir (Hadîsi şerîfBerîka)

İnsan haram işlemeyi kalbinden geçirir, azm ederse, sonra da Allah'tan korkarak yapmazsa, günâh yazılmaz Haram işleyince bir günah yazılır (Hadîsi şerîfBerîka)

Tövbenin kabul edilmesi için dört şart lâzımdır: 1) Günahı için istiğfârda bulunmak, 2) İşlediği günâhı terk etmek ve pişmân olmak, 3) Bu günâhı tekrar işlememeye azm etmek, 4) Günâh işlemeye sevk eden şeylerden uzaklaşmak (Ahmed Nâmıkı Câmî)

Similar threads

Haram, günah işledikten sonra, pişman olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya karar vermek Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: Ey mü'minler! Hepiniz Allah'a tövbe ediniz ki felâh (kurtuluş) bulasınız (Nûr sûresi: 31) Allahü teâlâ tövbe edenleri sever (Bekara sûresi: 222) En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: De ki, Rabbim; bütün fuhşiyâtı (küfür ve nifakı) açığını ve gizlisini, her türlü günâhı, haksız isyânı ve Allahü teâlâya hiçbir zaman bir burhan indirmediği herhangi bir şeyi ortak koşmanızı ve bilmediğiniz şeyleri Allahü teâlâya isnâd etmenizi, harâm etti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
253
Sâdık tövbe, işlediği günâhı bir daha yapmamak üzere tövbe etmek ve bu tövbesinde tam kararlı olmak Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: Ey îmân edenler! Günâhlarınızdan Allahü teâlâya tevbei nasûh ile tövbe ediniz (Tahrîm sûresi: 8) Tevbei nasûh dört şey ile tamam olur 1) Dil ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Bana (hâlis kalb ile) duâ ediniz Duânızı kabûl ederim (Mü'min sûresi: 60) Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen duâ kabûl olmaz (Hadîsi şerîfMevâhibi Ledünniyye) Mü'minin din kardeşi için, arkasından yaptığı hayır duâ kabûl olur Bir melek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Kulluk, kulluk vazîfelerini İslâmiyetin bildirdiği şekilde yerine getirmek Allahü teâlânın emir ve yasaklarına uymak Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Cinleri ve insanları, beni tanımaları, bana ibâdet etmeleri için yarattım (Zâriyât sûresi: 56) Allahü teâlâyı, görür gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt