bilgisayarci
FD Üye
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 60 gram tereyağı(1 yemek kaşığı tepeleme )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- Kırılmış ceviz
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
- 5 dk kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Şerbetimiz hazır olunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Sonra unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
- Sonra hamurdan ceviz kadar beze koparıp bir rende üzerinde açıyoruz ve içine cevizleri koyup kapatıyoruz. Bu biçimde bütün hamuru yapıyoruz.
- Borcama yahut tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede tatlılarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlılar birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbet soğuk lakin tatlımız sıcak olmalı.
- Bir kaç saat dinlenip şerbetini emdikten sonra tatlımız servise hazır.
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.