Az Gereçli Çok Lezzetli İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Limon
- Antep fıstığı tozu
Az Materyalli Çok Lezzetli İstiridye Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım soğuk dökeceğimiz için tatlıya soğuması lazım.
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım 20 dakika kadar sonra limon sıkıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Öncelik sırası yok ölçüleri birebir oranda kullanırsanız tam tutacaktır. Yalnızca margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım avuç içimizle bastırıp bir bıçak yardımı ile form verelim.
- Bıçakla evvel ortadan bir çizgi çekin.
- Daha sonra yanlardan da çizip alt kısımı parmak ucunuzla birleştirip biçim verelim tepsiye dizelim.
- 180 190 derece fırınınıza nazaran pişirin 15 dk kadar çok kızartmayacak.
- Alt üst hafif kızarsın fırından alın soğuk şerbeti üzerinize dökün.
- Süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz çok lezzetli bi tatlı eminim çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.