
Az Gereçli Çok Lezzetli İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Limon
- Antep fıstığı tozu
Az Materyalli Çok Lezzetli İstiridye Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım soğuk dökeceğimiz için tatlıya soğuması lazım.
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım 20 dakika kadar sonra limon sıkıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Öncelik sırası yok ölçüleri birebir oranda kullanırsanız tam tutacaktır. Yalnızca margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım avuç içimizle bastırıp bir bıçak yardımı ile form verelim.
- Bıçakla evvel ortadan bir çizgi çekin.
- Daha sonra yanlardan da çizip alt kısımı parmak ucunuzla birleştirip biçim verelim tepsiye dizelim.
- 180 190 derece fırınınıza nazaran pişirin 15 dk kadar çok kızartmayacak.
- Alt üst hafif kızarsın fırından alın soğuk şerbeti üzerinize dökün.
- Süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz çok lezzetli bi tatlı eminim çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.