Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Çubuk tarçın
- Karanfil
- Kaymak
- Dondurma
- Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın.
- Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ek edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Tencerenin kapağını açıp şekeri, tarçını ve karanfili ek edin ve yeniden küçük ocakta kısık ateşte yaklaşık 1 saati aşkın müddet boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.
- Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp. Dilerseniz dondurma yahut kaymak ile servis edebilirsiniz.