
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- Her bir ayvanın üzerine 3 er yemek kaşığı toz şeker
- 10-12 adet karanfil
- Yarım su bardağı su
- 1 adet limon
- Yeteri kadar su
- Krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
- Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkaralım ve ayvanın kabuğunu soyalım.
- Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirelim.
- Pişirirken tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
- Hazırladığımız ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletelim.
- Pişirme kabımıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim.
- Karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyelim.
- Ayvaların her birinin üzerine 3’er kaşık toz şekeri dökelim.
- Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da en kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğuması için servis tabağımıza alalım.
- Servis ederken kalan şerbetten ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayalım.
- Krem şantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
- Servis esnasında ayvalarımızın üzerini süsleyelim.