Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg ayva (Ayvaları doğradıktan sonra 1 kaseyi ölçü olarak baz alın. Benim ayvalarım ile 3 büyük kase ayva)
- 3 büyük kase şeker
- 3,5 büyük kase su
- 1 limon suyu
- Ayvanın çekirdekleri
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese güzel ramazanlar, Ayva mevsimi geçmeden yapabileceğiniz olağanüstü bir ayva reçeli.
- İlk evvel ayvaların kabuğu soyulur küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır, üzerine su dökülüp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ardından şekeri, ayva çekirdekleri ilave edilerek yaklaşık 2. 5 saat rengi yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
- En son limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatılarak sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı