Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Reçeli

Ayva Reçeli
0
34

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
ayva-receli.jpg

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çorba kasesi dolusu doğranmış ayva (Tahmini 7-8 adet orta boy ayva)
  • 4 çorba kasesi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı (Renginin parlak olması için)
  • 3-4 adet karanfil
  • 6-7 adet ayva çekirdeği
  • Karanfil tercihe kalmış
  • Her kaseye göre 3 yemek kaşığı su

Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaların kabuklarını soyalım. Çekirdek yataklarını temizleyelim. İçi su dolu kaba koyalım (Kararmasın)
  2. Tekrar yıkayıp süzdürelim. Küçük küçük doğrayalım kaseyle ölçelim(4 kase)
  3. Doğradığımız ayvaları tencereye koyalım. Toz şeker karanfili ve çekirdekleri ekleyelim. Tencereyi ocağa alalım.
  4. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri temizleyelim. Kısık ateşe alıp kaynatalım.
  5. Ayvalar yumuşayıp reçel kıvamına gelince limon suyunu ve tereyağı ilave edelim. Bir kaç taşım daha kaynatalım.
  6. Kaşıktan şerbet uzamaya başlayıp son damlası kaşıkta kalıyorsa olmuş demektir. Ocağı kapatalım.
  7. Eğer uzun süreli bekletecekseniz sıcakken kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatarak vakumlayın.
  8. Hemen tüketecekseniz yine sıcakken kavanozlara doldurup soğuduktan sonra dolaba kaldırın. Afiyet olsun.
Not: Benim ayvalarım bir kısmı köy ayvasıydı diğerini satın alınmıştım. Galiba cinsinden dolayı bazısı sert bazısıda yumuşak oldu. Özellikle belirtmek istedim bazen ayvadan kaynaklı sertleşmeler olabiliyormuş. Bunu farkettim.

Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt