elektronikci
FD Üye

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 1 kg toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 1/2 (yarım) limon suyu
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan, çekirdeklerini ayıklayıp kuşbaşı doğruyoruz.
- Tencereye alıp üzeri kapanana kadar su koyup kaynatıyoruz.
- Ayvalar yumuşayınca şeker, tarçın ve kıvamını artırmak için 1 tatlı kaşığı çekirdeğinden ekliyoruz.
- Kapağı açık olarak tencerede kısık ateşte, reçel koyuluğunu alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirmeye devam ediyoruz.
- Yarım limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatıp ocağı ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Yine 1 saat kadar sonra temiz kavanozlara doldurup kaldırıyoruz. Afiyet olsun.