Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimiz hazırlayıp 10-15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurta akını ve pudra şekerini güzelce çırpalım ve un hariç tüm malzemeleri içine katarak karıştıralım.
- Karışımın içine azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kıvamına göre unu kontrollü katalım (Ben tam 2,5 su bardağı kullandım)
- Yumuşak bir kıvam alan hamuru tezgahta şekil vererek çay bardağı yardımıyla ay???? şeklinde parçalara ayıralım (Dilerseniz benim yaptığım diğer şekillerden de yapabilirsiniz)
- Parçalara ayırdığımız hamurların şeklini elimizle düzelterek yağladığımız borcama dizelim ve üstüne yumurta sarısını sürelim.
- 180 derece fırına üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra hemen soğuk şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine toz yeşil fıstık veya dövülmüş cevizle süsleyebiliriz. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.