
Avokado Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı ucu kadar yeşil besin boyası (açmak için 1 çorba kaşığı su)
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Avokado Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarine, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Materyalleri özleşene kadar karıştırın.
- Ununu denetimli ekleyip homojen bir hamur elde edin.
- Hamurun dörtte üçünü bir kaba alın.
- Üzerine suda açtığınız yeşil besin boyasını dökün ve hamurun her yerine deyene kadar uygunca yoğurun.
- Kalan dörtte bir hamurada kakaoyu ekleyip birebir biçimde yoğurun.
- Avucunuza ceviz büyüklüğünde yeşil hamurdan alın. Avokado hali verin.
- Üzerine misket kadar kakaolu hamuru yuvarlayın ve koyun. Yavaşça bastırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede evvelce ısıttığınız fırında 17-18 dakika pişirip çıkarın.
- Üzerine sarı pasta glazürü ile ağız göz çizebilirsiniz. (pişirme müddeti fırınınıza nazaran değişebilir).