bilgisayarci
FD Üye

Avakado Soslu Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
Avakado sos için;
- ️1 avakado
- ️1/2 (yarım) mandalina
- ️1 yemek kaşığı mayonez
- ️1 tatlı kaşığı hardal
- ️1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- ️1 küçük diş sarımsak
- ️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- ️2 patates
- ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️1 tatlı kaşığı fesleğen
- ️1 yemek kaşığı pirinç unu
Avakado Soslu Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Avakado çatalla ezilir, üzerine 1 diş sarımsak sıkılır. Yarın mandalina suyu da eklenerek karıştırılır.
- Mayonez, hardal, zeytinyağı ve tuz da karışıma ek edilir ve avakado kabuğuna konularak servis edilir.
- Patatesler yıkandıktan sonra elma dilim kesilir.
- Üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür ve sonra pirinç unu serpilir. Akabinde tuz ve fesleğen ek edilerek 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Avakado Soslu Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı