elektronikci
FD Üye
Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı buğday
- 1.5 su bardağı pişmiş nohut
- 1.5 su bardağı pişmiş fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kase sarı kuru üzüm
- 1 kase doğranmış kayısı
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 adet elma
- 10 adet karanfil
- 1 kg şeker
- 4 litre su
- 1 adet limonun kabuğu
- Toz tarçın
- Çekilmiş ceviz
- Nar
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğday akşamdan ıslanır. Sonraki gün buğday ocağa alınır ve pişirilir orta ara yoğunlaştıkça su eklenir.
- Pişen ve yoğunlaşan buğdaya pişmiş nohut ve fasulye eklenir 10dk kadar kaynamaya devam edilir.
- Daha sonra pirinç eklenir 10dk kadar daha kaynatılır.
- Daha sonra elmanın kabuğu soyulur ve karanfiller elmaya batırılır ve tencere konulur 10 dk sonra çıkarılır.
- Daha sonra üzüm, kuş üzümü, kayısı eklenir 20 dk kadar kaynaya devam edilir.
- En son şeker eklenir ve altı kapatılır tencerede dinlendirilir.
- Ilıyan aşure kaplara alınır üzerine tarçın, çekilmiş ceviz ve nar ile süsleme yapılır.Püf nokta: buğdan çiğden kullanılır piştikçe nişastasını bırakır ve kıvam alır.
- İçine ceviz ve kuru incir koyarsanız aşureniz kararır.
- Aşureyi materyaller birleştirildikten sonra usanmadan karıştırmalısınız aksi takdirde çok kolay tabanı fiyat.
- Şekeri denetimli ekleyin unutmayın sıcakken şeker tadını az alırsınız çok eklemeyin.Her vakit hali hazırda sıcak su bulundurun yoğunlaştıkça eksildikçe tamamlayın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.