Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) İçin Gereçler
- 3 su bardağı fasulye
- 3 su bardağı nohut
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı pirinç
- 200 gram çiğ badem
- 200 gram fındık içi
- Kuru kayısı
- Kuru üzüm
- Kuru incir
- Kuş üzümü
- 2 adet elma
- 1 adet limon
- 4-5 su bardağı toz şeker
- 2 paket süt
- 1 sürahi su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hindistan cevizi
- İncir
- Nar
Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle buğdayı, nohutu ve fasulyeyi 1 gün evvelden suda bekletelim sabahında suyunu süzelim ve tekrardan su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Haşlanan nohut, fasulye, buğdayı karıştırma tenceresine alalım, akabinde pirincimizide ek edelim.
- Kuru kayısı ve kuru inciri suda beklettikten sonra doğrayalım. Kuru kayısıyı tencereye ek edelim. Not kuru inciri kapatmaya yakın ekliyoruz nedeni aşurenin kararmaması için.
- Daha sonra çiğ bademleri, kestiğimiz elmaları ek edelim. Karıştırma tenceresine kuru üzüm, kuş üzümü, limom rendesi, toz şeker, süt, su, tuz ve 1 paket vanilini ekleyin.
- Akabinde aşureyi 35-40 dakika kaynamaya bırakalım. Altını kapatmaya yakın kuru incirimizi ek edelim, pişen aşuremiz dinlendikten sonra servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.