aşure nasıl yapılır resimli
Aşure malzemeleri
12 kg buğday 1 fincan pirinc (cay fincanı) 200 gr kuru fasulye 200 gr kuru ceviz 200 gr fındık 100 gr pilav fıstığı 1 kg toz şeker 200 gr nohut 4 adet limon 50 gr kuş uzumu
Aşure tarifi
Pirincleri ve buğdayları yıkayın Pirincleri ve buğdayları tencereye koyun ve uzerine su ekleyin (uzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinUzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinc ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın Bir sure sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan once isteğinize gore gul suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin uzerine serpiştirebilirsiniz
Aşure malzemeleri
12 kg buğday 1 fincan pirinc (cay fincanı) 200 gr kuru fasulye 200 gr kuru ceviz 200 gr fındık 100 gr pilav fıstığı 1 kg toz şeker 200 gr nohut 4 adet limon 50 gr kuş uzumu
Aşure tarifi
Pirincleri ve buğdayları yıkayın Pirincleri ve buğdayları tencereye koyun ve uzerine su ekleyin (uzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinUzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinc ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın Bir sure sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan once isteğinize gore gul suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin uzerine serpiştirebilirsiniz