Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Günü'nün Faziletleri ve Duaları

Aşure Günü'nün Faziletleri ve Duaları
0
307

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Aşure Günü Duaları ve Faziletleri

Aşure Günü veya Aşura Günü hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür İslam inancında bu günde çoğu manâlı durum meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilirMuharremin Onuncu gününe Aşure Günü denirBugüne özel bir saygı gösterilmelidirZira Arşın hamili bulunan melekler o günün değerini bilirler

Peygamber Efendimiz buyurdular ama

İbrahim (as) Aşure günü doğmuştur Allah Onu Nemrudun ateşinden Aşure Günü kurtarmıştır Allah Ona içten yolu Aşure Günü göstermiştir

O gün Cebrail (as), Mikail (as) ve İsrafil (as)ın, Arş ve Kürsün yaratıldığı gündür Gökler, yer ve Cennet o gün yaratılmıştır Tuba Ağacı Aşure Günü dikilmiştir O günde kemal erbabının kendilerine vaad edilen mertebeye ulaşmış olmaları bugünün hayırlı, şanslı ve bereketli bir gün olduğuna açık bir delildir

Aşure Günü Namaz Kılmak İbni Abbastan söylenti ediliyor

Kim aşure günü 4 rekat namaz kılar da her rekatında Fatihadan sonra 50 İhlas Sûresi okursa, Alah Teala geçmiş ve gelecek 50 yıllık günahlarını bağışlar ve Melei Alada Cennette onun için nurdan bir kürü bina eder

Aşure gecesini ibadet ile ihyâ etmek müstehabdır

Aşure Günü Okunabilinecek Dualar

Bismillâhirrahmânirrahîm

Sübhânellâhi milel miyzâni ve müntehel ılmi ve meblağar rıdâ ve ziyneten lâ melcee ve lâ mencee minellâhi illâ ileyhi Sübânellâhi adedeş şefı vel vetri ve adede kelimâtittâmmâti bi rahmetihî esteğıysü lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym Ve hüve hasbî ve nimel vekiylü ve nimel mevlâ ve nimen nasıyr Ve sallellâhu alâ seyyidinâ Muhammedin hayri halkıhî ve alâ âlihi ve sahbihî ecmeıyn

Bu dua hakkında, Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm şöyle buyurdular
Muharrem Ayının birinci ve onuncu günleri sabahtan üç defa bu duayı okuyan kimseyi Cenabı Hak gelecek senenin Muharrem Ayına dek bütün belalardan belirlenmiş kılar

Aşure Günü Duası

Allahumme mâ amiltü min amelin fî hâzihisseneti mimmâ neheytenî anhü ve lem terdahû ve lem tenhehû, ve hamilte annî ve afevte bade kudratike alâ ukûbetî ve deavtenî ilettevbeti bade cüretî alâ masıyyetike, Allahümme innî estağfiruke minhü fağfirhü lî, ve mâ amiltü fîhâ mimmâ terdâhü ve veadtenî aleyhissevâbe, fetekabbelhü minnî velâ takta racâî minke yâ kerîmü

Meali

Allahım bu yıl içerisinde işlediğim ve beni sakındırdığın şeylerden sakınmadığım, razı olmadığın ve hoşlanmadığın şeyler işledimse beni affeyle Bana yüklediğin vazifelerden dolayı beni affettin ve beni tevbeye çağırdın, çeşitli günahlar yaptıktan sonradan tevbemi kabul buyurdun Allahım Sana istiğfar ederim, Senden bağışlamanı isterim Beni bağışla, razı olduğun amellerden işledimse bana vaad ettiğin sevabı benden kabul et Umudumu Senden kesme Kerîm olan Allahım

Aşurenin manası, nurlu yaşamak demektir

Aşure günü oruç yakalamak sünnettirEfendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm buyurdular ancak:Kim Aşure günü bir kişiye iftar ettirirse, tüm Ümmeti Muhammedi iftar ettirmiş gibi ecre nail olurAşure günü oruçla geçiren, tüm seneyi oruçla geçirmiş gibi ecre nail olur

Bugünün fazlını arayın Çünkü O, Allahın günlerin arasından seçtiği kutsal bir gündür Kim bu günü oruçla geçirirse, Allah nezdinde yer alan melekler, nebîler, peygamberler, şehitler ve salihlerin ecrini verir

Aşure sizden önceki peygamberlerin bayramıdır O günü oruçla geçirinAşure günü oruç tutun fakat bu hususta yahudilere muhalefet edin, bir gün önce ve bir gün de daha sonra tutun(Bu Nedenle 3 günü tamamlamış olursunuz *