
Arpa Şehriyeli Köfteli Çorba Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
- 200 gram yağsız kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un (Silme)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
Arpa Şehriyeli Köfteli Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftenin tüm materyalleri karıştırılır, yoğrulur ve minik köfteler hazırlanır. Tencereye alınan sıvı yağda şehriye kavrulur. Rengi değişince 5 su bardağı su + et suyu ek edilir, pişmeye bırakılır.
- Bu ortada un ve yoğurt yeterlice çırpılır, çorbanın suyundan azar azar alınarak yoğurtlu unlu karışımın ılıması sağlanır.
- Yavaşça çorbaya eklendikten sonra çorbanın kesilmemesi için daima karıştırılır. Şehriye pişmeye yakın köfteler ek edilir. 10 dakika kadar piştikten sonra tencerenin altı kapatılır.
- Tereyağında kavurduğumuz nane ve çorbanın tuzu eklenir, karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.