bilgisayarci
FD Üye
Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (1 bardak tavuk suyundan 2 bardak olağan su)
- 1 kesim tavuk göğsü
- 1 kavanoz kırmızı közlenmiş biber
- 7-8 adet kornişon turşu
- 2 küçük kutu konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ tercihe nazaran zeytinyağı da olabilir
- Tuz
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ocağa aldığımız tencere de tavuğumuzu haşlayalım.
- Akabinde arpa şehriye ile sıvı yağımızı öbür bir tencereye alalım ve güzelce kavuralım.
- Akabinde suyu ekleyip tuzunu ayarlayarak şehriyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ben lezzet vermesi için 1 bardak tavuk suyu 2 bardak olağan su ekledim.
- Şehriyelerimiz piştikten sonra süzgece alalım ve 1 bardak soğuk sudan geçirelim, suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
- Bir taraftan da haşlanan tavuğumuzu didikleyelim.
- Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşularımızı da küçük küçük doğrayalım.
- Suyu süzülen arpa şehriyemizi uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım.
- Üzerine göğüs eti, konserve mısır, doğradığımız kırmızı biber ve turşu, maydanoz, limon suyu, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştıralım. Afiyet olsun!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.